Elkészítés: A húst megsózzuk, a vajon mindkét oldalát átsütjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd felengedjük a borral, végül belekeverjük a tejfölt.
A vajjal, melyben a húst sütöttük, kikenünk egy nagyobb jénai tálat, vagy tepsit, és ebbe félig egymásra csúsztatva lerakjuk a hússzeleteket. A szalonnapörcöket szűrőkanállal kiszedjük, egyenletesen elosztjuk a húson.
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, a hús mellé elterítjük a tálban. Megsózzuk, és a maradék vajjal meglocsoljuk. A tejfölös-boros szósszal meglocsoljuk a húst és a burgonyát is.
Fóliával letakarjuk az edényt, forró sütőben megsütjük. Amikor a hús már puha, megsült, akkor levesszük a fóliát, a sütőbe visszatéve még átsütjük. Tálaláskor a burgonyát megszórjuk apróra vágott petrezselyemzöldjével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.