Elkészítés: 1. Az áttört túróhoz hozzákeverjük a 2 tojást, a búzadarát és a sót. 1 órára hűtőbe rakjuk.
2. A gombócok kifőzésére nagy fazékba sós vizet melegítünk. Amíg felforr a víz, elkészítjük a zsemlemorzsát. Serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, hozzáadjuk a prézlit. Kevergetés mellett zsemleszínűre pirítjuk. (Ne csináljuk túl nagy lángon, mert hamar odaég!)
3. A morzsát félretesszük hűlni, és csak hűlés után keverjük hozzá a vaníliás cukrot és a fahéjat.
4. Vizes kézzel a túrós masszából gombócokat formázunk úgy, hogy mindnek a közepébe aszalt barackot teszünk. A forrásban lévő vízbe rakjuk. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, készen van!
5. A cukros zsemlemorzsába forgatva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.