Elkészítés: A vastagabb, 6 tojásos piskótát 4 egyforma lapra vágtam, először a hosszát, majd a magasságát feleztem meg. A vékonyabb, 4 tojásos piskótából csökkenő méretű körlapokat szabtam tányérokat használva sablonnak. Az alsó kettő még kis uszályt is kapott. Egymásra raktam őket, almacsumázóval végiglukasztottam mindet.
Az epret felfőztem a cukorral, összeturmixoltam, és a pici vízzel elkevert pudingporral alaposan besűrítettem. (Lehet, hogy 1 csomag pudingpor kevés, akkor a másikból is mehet hozzá.)
A tejszínt felvertem félig, majd beletettem a habfixálót, elkevertem, végül jöhetett a két hidegen keverős pudingpor. Addig kevertem, amíg kemény krém nem lett belőle.
A nagy lapokat rétegeztem a vanília- és az eperkrémmel (lap- eperkrém-lap-vaníliakrém...), végül gondosan körbekenegettem a vaníliás krémmel.
A szoknyánál szintén rétegesen kentem a krémeket, mikor minden lap egymásra került, beleállítottam a babát. A deréktájt krémmel, és a maradék piskóta darabokkal alakítottam ki. A vaníliakrémmel simára kenegettem a szoknya felületét.
Kinyújtottam a fondant-t, és bevontam vele az alap tortát, kicsit megmelegítve egy keveset el lehetett tüntetni az illesztéseket (szerintem nem sikerült tökéletesre a fondant-om, legközelebb csak marcipánt használok). Fondant lett a szoknya eleje is, a hátsó rész pedig marcipán.
Ekkor már csak a díszítés volt hátra. A fondantra minden remekül ragad, a marcipánt picit meg kell nedvesíteni hozzá. Jó munkát! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.