Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Békebeli vadas zsemlegombóccal  recept
recept
Rafinált

Békebeli vadas zsemlegombóccal

120 perc
0 adag
Költséges
3.5
2011. 01. 26.

Elkészítés

Elkészítés: 1. A húst alaposan lehártyázzuk.

2. Elkészítjük a páclevet: a répákat és a hagymát karikára vágjuk, és 5 dl sós vízben félpuhára főzzük őket a fűszerekkel együtt. Az ecetet csak a végén keverjük bele.

3. A húst lábosba helyezzük, és télen a meleg, nyáron a már kihűlt páclével leöntjük. Mikor kihűlt, hűtőbe tesszük, és 2-3 napig, időnként megforgatva pácoljuk.

4. Mikor eljön a nagy nap, a húst kiszedjük a pácléből, megtűzdeljük a szalonnával, és megkenjük a fagyos zsírral. (Az sem baj, ha ez utóbbit kis darabokban helyezzük a tetejére.)

5. Lábosban vagy tepsiben 180 fokos sütőbe helyezzük, és időnként saját zsírjával locsolgatva, félig megsütjük (30 perc).

6. Ezután melléhelyezzük a pácléből kihalászott zöldségeket, pár kanál lével meglocsoljuk, hogy tocsogós legyen, lefedjük (fedővel vagy alufóliával), és puhára sütjük (kb. 2 óra, de lehet több is).

7. Időnként (én 15 percenként tettem) ellenőrizzük, hogy kellően tocsog-e, s időről időre egy kevés plusz páclével locsolgatjuk meg. Mikor puhának tűnik, a szeletelés irányába kettévágva ellenőrizhetjük a belsejét.

8. Mikor a hús puha, leszedjük a fedőt, és zsírjára sütjük (kb. 10 perc). Ezután a húst letakarva melegen tartjuk, a zöldségeket pedig egy lábosba helyezzük (vagy benne hagyjuk, ha abban sültek).

A szósz elkészítése:

1. 1 evőkanál liszttel megszórjuk a répákat és a hagymát, és - mintha rántást készítenénk - együtt átpirítjuk őket. Ezután kézi turmixgéppel pempősítjük a szósz alapját.

2. Felöntjük annyi páclével, amennyi szósz sűrűségűvé hígítja a pempőt, s felforraljuk. Közben a cukrot karamellizáljuk, és pici vízzel felöntve a szószhoz keverjük.

3. Kóstolgatni kell: végül mustárral, ecettel, további cukorral, sóval, esetleg valamilyen piros lekvárral lehet ízesíteni.

A zsemlegombóc elkészítése:

1. A zsemlegombócot bőven van időnk elkészíteni, míg sül a hús. Először a szikkadt zsemléket apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.

2. A lisztből, a tojásból és megfelelő mennyiségű tej és víz keverékéből közepesen sűrű nokedlitésztát kavarunk. Hozzáforgatjuk a pirított zsemlekockákat is.

3. Forró, sós vízbe szaggatjuk a gombócokat evőkanál segítségével. Pár perc után néhányat kettévágva ellenőrizzük, hogy megfőttek-e. Ha túl nagyok, az összeset kettévághatjuk.

4. A húst felszeleteljük, leöntjük a szósszal, és a zsemlegombóccal tálaljuk.

Megjegyzés
A receptet Feketéné dia küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

3.5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Friss receptek

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.