Elkészítés: A kolozsvári szalonnát kiolvasztom, a pörcöket kiszedem és annak a zsírjában aranybarnára pirítom a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágtam.
A tűzről lehúzom, és belekeverek 2 evőkanál édesnemes pirospaprikát, majd a 2x2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítom kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedem vizzel, hogy bőven ellepje, és fűszerezem őrölt köménnyel, sóval. Beledobálom a paradicsomot, a csöves paprikát, fokhagymát, és addig benne is hagyom, míg a hús már majdnem puha. Akkor a paradicsomot, paprikát kiszedem, és a kockára vágott répát, burgonyát és gyökeret belerakom a bográcsba (lábosba). Megint sózom (kicsit kóstolgatom), és legvégén beleteszem a csipetkét. Készre főzöm.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.