Elkészítés: Az édesburgonyát megmostam, cikkekre vágtam, majd lefedve megsütöttem 150 fokon a sütőben. Miután kihűlt, 5 dekányit pépesítettem belőle.
A langyos vízben elmorzsoltam, feloldottam az élesztőt, majd a már kimért lisztből 3 evőkanálnyit hozzákevertem, és lefedtem 15 percre. A maradék lisztben elkevertem a sót és a pépesített kihűlt édesburgonyát. Miután a 15 perc letelt, bedagasztottam a tésztát, nem kemény, hanem inkább lágyabb állagúra, majd duplájára kelesztettem.
Ezután 5 darabra vágtam, gombócokat csináltam, majd kicsit ellapogattam, és 25 percig letakarva újra kelesztettem.
Egy teflonos serpenyőt felforrósítottam, majd megsütöttem benne a kenyérkéimet. Nem nagy lángon, oldalanként kb. 6-7 percig sült, először csináltam egy próbadarabot. :)
Fokhagymás-snidlinges fűszervajat készítettem mellé: a lágy vajba belereszeltem 1 gerezd fokhagymát és 1 csokor apróra vágott snidlinget kevertem hozzá. Még langyosan, kettévágva megkentem, és rekord gyorsasággal el is fogyott. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.