Előkészítés: A hús szélét bevagdossuk, hogy sütésnél ne pöndörödjön. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és a felét a tejszínnel összetörjük-turmixoljuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk.
Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát, hozzáadjuk az egészben hagyott gombát, és addig pároljuk, amíg a levét el fövi. Megszórjuk a majoránnával, sóval, borssal. Másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk benne. A serpenyőt lefedjük , és lassú tűzön még kb. 20 percig pároljuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kivesszük a zsiradékból, és tálra téve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékba beleöntjük a fehérbort, a tejszínes gombapürét, és összefőzzük. Beletesszük a hagymás gombát, összekeverjük és felforraljuk. A melegen tartott húsra öntjük, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 365 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.