Előkészítés: A csirkehúst megmossuk, megtisztítjuk, és szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval, borssal. A hagymát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, belefektetjük a csirkedarabokat, közétesszük a hagymát, és felöntjük a bor felével. Lefedjük alufóliával, betesszük a sütőbe, és kb. 40 percig lefedve pároljuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, összekeverjük a cukorral. A csirkét kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, közé szórjuk a szilvát, felöntjük a maradék borral. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 20 perc alatt szépen megpirítjuk. Forrón, a szilvával és rizzsel körítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 530 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.