Előkészítés: A lisztet a vajjal, a tojással, 5 dkg cukorral és egy csipet sóval, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A bort felforraljuk a maradék cukorral, és lassú tűzön kb. 10 percig rotyogtatjuk. Közben a körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük. Beletesszük a boros lébe, és 15 percig puhítjuk. A körtéket a lében hagyjuk, amíg a tészta megsül. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát. Belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. A tésztát villával többször megszurkáljuk. Sütőpapírt fektetünk a tésztára, és lencsét szórunk rá. Így tesszük a sütőbe, és kb. 20-25 percig sütjük. A lencsére azért van szükség, hogy nehezék legyen, és a tészta ne hólyagosodjon fel. Kivesszük a tésztát, eltávolítjuk a lencsét, a körtéket magházukkal lefelé ízlésesen elrendezzük a tortán. A körte főzőlevét felforraljuk, belekeverjük a tortazselét, és a körtékre öntjük. Hagyjuk teljesen megdermedni. Tejszínhabbal, szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 212 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.