Elkészítés: A húst 2 centis kockákra, a csontos részeket hússal, bőrrel kb. 5 cm hosszú darabokra szilánkmentesen, a vöröshagymát apróra, a császárszalonnát kb. 0,5 cm-es egyenletes kockákra vágjuk.
A zsírban a császárszalonnát megpirítjuk, majd a vöröshagymát hozzáöntjük. Amikor a hagyma aranysárga, ráteszünk 1 evőkanál pirospaprikát, és a hússal összekeverve 1-2 percig pirítjuk, majd belerakjuk a zúzott fokhagymát, a fehérborsot, a köménymagot, s megsózzuk. Ezután beletördeljük a cseresznyepaprikát, ráöntjük a lecsót, és egy kevés vízzel felengedjük.
Körülbelül 1 óra lassú párolást követően hozzáadjuk a másik kanál pirospaprikát, és 20-25 percig tovább pároljuk. Az étel elkészülte előtt kevéssel belelöttyintjük a vörösbort.
Köretként házilag készített galuskával finom. Száraz vörösbort kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.