Előkészítés: A brokkolit apró rózsákra bontjuk és megmossuk. A burgonyát, a sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a sárgarépát vékony csíkokra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
Elkészítés: A vajban/margarinban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erőlevest, felforraljuk. Beletesszük a brokkolit (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig főzzük. Kiveszünk a levesből 4 szép brokkolirózsát és 4 kávéskanál sárgarépacsíkot a díszítéshez, a többit vajpuhára főzzük (további 15-20 perc). A tejszínt félkemény habbá verjük. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a zöldségeket a főzőlében, botmixerrel krémmé zúzzuk, majd visszatesszük a tűzre. Elkeverjük az ételkeményítőt 3 evőkanál vízben, a leveshez adjuk, és éppen csak összeforraljuk-besűrítjük. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, végül lazán belekeverjük a tejszínt, de ezzel már nem forraljuk. A levest mélytányérokba szedjük, a félretett, félbevágott brokkolirózsákkal és a répacsíkokkal díszítve azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.