Elkészítés: Egy tűzálló tálat kikenek vajjal és megszórom liszttel. A darált húst összekeverem a tojással, apróra vágott vöröshagymával, összezúzott fokhagymával. A zsemlét vízbe áztatom, kinyomkodom, a masszához adom. Fűszerezem pirospaprikával, majorannával, őrölt borrsal. Sózom. Jó, ha minél krémszerűbb a masszánk. Itt kell eldönteni, hogy kell-e még egy tojás, hogy kissé hígabb legyen.
A cukkinit vékony szeletekre vágom. A tűzálló tálban cukkini-hús-cukkini rétegeket rakok (a húst rákenem a cukkinire). A tetejére cukkini kerüljön.
A leveskockát 3 dl vízben feloldom, az ételre öntöm. Előmelegített, 180 fokos sütőben, fedő vagy fólia alatt puhára párolom (bő óra).
Amikor már megfőtt, leveszem a fedőt, leöntöm a levét. (Mivel ez nagyon finom és nem véletlenül készítettük így, másnap kiváló alap lesz egy raguleveshez.)
A cukkinit megkenem a tejföllel és megszórom a reszelt sajttal. Visszateszem a sütőbe, és kb. 15 perc alatt megpirítom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.