Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a citromlével 3 perc alatt robotgéppel kikeverem. Kanalanként hozzáadom a forró vizet, amivel szintén jól átkeverem. Beleszitálom a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. A tojásfehérjékből kemény habot készítek, amit finoman hozzákeverek a masszához. Alufóliával bélelt kb. 30X30 cm-es tepsibe öntöm. Légkeveréses sütőben 125 fokon tűpróbáig sütöm.
Az elkészült tésztát konyharuhára borítom és feltekerem. Ha kihűlt, fél órára hűtőbe teszem, hogy megtartsa majd alakját.
A krémhez a tojást, a 3 tojássárgáját, a cukrot és a kávét robotgéppel alaposan összekeverem. Ha nem elég édes, még lehet hozzá cukrot tenni. Külön edényben verem fel a tejszínt, amit apránként a krémhez keverek. Vigyázni kell, nehogy összetörjön a hab!
A gombához 1 evőkanál cukorral kezdem felverni a fehérjéket, és csak fokozatosan adagolom hozzá a többi cukrot. Egy kicsi tepsibe alufóliát teszek, nyomózsákkal tönköket és kalapokat formázok. Egy kevés mázat hagyok, amivel majd sütés után össze tudom ragasztani a kalapokat a tönkökkel. 125 fokon 10-15 percig sütöm, amíg megkeményednek.
Összeállítás: A tésztát kitekerem, és megtöltöm a krém 3/4 részével.
Ferdén levágok egy darabot a rúdból, amit az oldalához illesztek. A maradék krémmel kívülről kenem meg a fatörzset, villával csíkozom, majd megszórom kakaóporral. A gombákat szorosan a fatörzshöz illesztem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.