Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk. A kolbászt 3-4 centis darabokra vágjuk. A burgonyás masszából olajos kézzel annyi gombócot formálunk, amennyi kolbászdarabkánk van. A gombócokat egyenként tenyérrel kissé ellapítjuk, egy-egy kolbászt ráfektetünk és becsomagoljuk. Bő, közepesen forró olajban megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül forrón tálaljuk. Savanyúságot, salátát kínálunk hozzá.
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.