Előkészítés: A burgonyát vízben megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. A paradicsomot kockára vágjuk. A vajat felolvasztjuk. A majoránnát lemossuk, a vizet lerázzuk róla, összevagdaljuk.
Elkészítés: A burgonyát összedolgozzuk egy csipetnyi sóval, a reszelt sajttal, 2 tojással és a fele majoránnával. A lisztet a maradék 2 tojással és egy kevés sóval erőteljesen összegyúrjuk (tehetünk bele kevés vizet is). A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd két egyforma lapra vágjuk. Az egyik lapra a burgonyás töltelékből egymástól egyenlő távolságra kis halmokat rakunk. A másik lapot ráterítjük, az üres közöket jól lenyomkodjuk, és derelyevágóval kis négyzeteket (raviolikat) vágunk ki belőle. Az olajjal és kevés sóval bő vizet forralunk, a raviolikat kifőzzük benne, majd leszűrjük. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és megszórjuk a paradicsomkockákkal és a maradék majoránnával.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 349 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.