Előkészítés: A burgonyát vízben megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. A paradicsomot kockára vágjuk. A vajat felolvasztjuk. A majoránnát lemossuk, a vizet lerázzuk róla, összevagdaljuk.
Elkészítés: A burgonyát összedolgozzuk egy csipetnyi sóval, a reszelt sajttal, 2 tojással és a fele majoránnával. A lisztet a maradék 2 tojással és egy kevés sóval erőteljesen összegyúrjuk (tehetünk bele kevés vizet is). A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd két egyforma lapra vágjuk. Az egyik lapra a burgonyás töltelékből egymástól egyenlő távolságra kis halmokat rakunk. A másik lapot ráterítjük, az üres közöket jól lenyomkodjuk, és derelyevágóval kis négyzeteket (raviolikat) vágunk ki belőle. Az olajjal és kevés sóval bő vizet forralunk, a raviolikat kifőzzük benne, majd leszűrjük. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és megszórjuk a paradicsomkockákkal és a maradék majoránnával.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 349 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.