Elkészítés: Öntsük össze az édes bort a narancs facsart levével és reszelt héjával, és alacsony lángon melegítsük össze. A tűzről levéve szórjuk bele a felaprított szárított gyümölcsöket, és kb. 30 percig hagyjuk, hogy megpuhuljanak. Majd szűrjük le, de a narancsos bort tegyük félre, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben egy keverőtálban dolgozzuk össze a ricottát és a tejfölt, majd adjuk hozzá a felaprított csokoládét, a megpuhult, lecsöpögtetett gyümölcsöket, illetve a durvára vágott pisztáciát és a barnacukrot.
Egy tégla alakú kenyérsütő- vagy pástétomformát béleljünk ki fóliával úgy, hogy az oldalakon túllógjon, hogy megfelelően be tudjuk majd csomagolni a desszertet. A babapiskótákat egyenként mártsuk a narancsos borba, és szorosan egymás mellé fektessük a formába, az oldalán pedig állítva, katonasorban. 6-8 babapiskótát mártsunk még a borba, és tegyük félre a desszert befedéséhez. A fennmaradó folyadékot nyugodtan rácsurgathatjuk a piskótára, hogy magába szívja. Ezután kanalazzuk a kibélelt formába a ricottás krémet, és fedjük be a félretett piskótával.
Csomagoljuk be szorosan a fóliával, és 1 éjszakára tegyük a fagyasztóba, hogy kidermedjen. Másnap szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.