Előkészítés: A céklasalátát leszűrjük, levét félretesszük. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk, leveleit apróra vágjuk.
Elkészítés: A húslevest felforraljuk, és 2-3 percig főzzük benne a céklasalátát. A tűzről levéve botmixerrel pépesítjük. Sóval, borssal ízesítjük. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, rámerjük a forró levest, és jól elkeverjük. Ha szükséges, a visszamaradt céklasaláta-lével pikánsra ízesítjük. A petrezselyemzölddel díszítjük, és márványsajtos pirítóst kínálunk mellé. Ehhez a márványsajtot villával összetörjük (vagy káposztareszelőn lereszeljük), és a vajjal simára eldolgozzuk. Az átlósan félbevágott, megpirított kenyérszeletekre kenjük. Kellemes, laktató leves.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 327 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.