Elkészítés: 1. A ricottát, a tojást és a sült, kihűlt céklát botmixerrel pürésítjük.
2. Fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sózzuk, belekeverjük a parmezánt. (Bár a tészta lágy, semmiképp ne tegyünk bele több lisztet!) - Eddig előre is elkészíthető, hűtőben jól elvan 1 napot.
3. A formázáshoz egy tepsibe lisztet szórunk, két teáskanállal fél teáskanálnyi masszakupacokat halmozunk a lisztbe, aztán kézzel nudlikat csinálunk, és liszttel megszórt tányérra rakjuk őket. A gnocchis bordázatot egy lisztbe mártott villával érjük el, de akár csigatészta-készítőn is végiggördíthetjük.
4. A kifőzéshez felforraljuk a vizet, sót teszünk bele, majd takarékra vesszük, hogy ne essenek szét a gnocchik. Amikor feljönnek a víz tetejére, kész vannak (1-2 perc).
5. A kifőtt gnocchikat olvasztott zsájás vajjal leöntve tálaljuk.
Igazi krumplis gnocchi készítésére én képtelen vagyok, ez már többször kiderült, úgyhogy kénytelen voltam alternatívákat keresni: ez a recept egy - végre! - jól sikerült darab. (Tapasztalat: akar még lisztet szórni az ember, mert tényleg lágy a tészta, a több liszttől viszont nagyon gyorsan lesz ehetetlen a végeredmény...)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.