Elkészítés: 1. Három evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy nagy lábasban, a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kétféle chilit, és rövid ideig együtt fözzük, majd az egész hagyma-chili keveréket tányérba kanalazzuk és félretesszük.
2. A lábosban 2 evőkanál olívaolajat melegítünk, rádobjuk először a kockára vágott húst és körbepirítjuk, majd a darált húst szintén. Hozzáadjuk a hagyma-chili keveréket, a paradicsompürét és a fűszereket, a kockázott paradicsomot és enyhén megsózzuk. Rövid ideig főzzük, majd felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az ecetet és a barna cukrot. Alacsony hőmérsékleten lefedve főzzük 75-90 percig, illetve amíg a hús meg nem puhul.
3. Ekkor hozzáadjuk a babot és a kukoricát, és azzal együtt is főzzük fedő nélkül kb. 15 percig. Utoljára a csokoládét tesszük az ételbe.
4. Az ételt tortillával vagy tortillában tálaljuk, ízlés szerint tejföllel, salsával, korianderzölddel és egy gerezd lime-mal.
Jó étvágyat mindenkinek!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.