Elkészítés: 1. Három evőkanál olívaolajat felmelegítünk egy nagy lábasban, a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kétféle chilit, és rövid ideig együtt fözzük, majd az egész hagyma-chili keveréket tányérba kanalazzuk és félretesszük.
2. A lábosban 2 evőkanál olívaolajat melegítünk, rádobjuk először a kockára vágott húst és körbepirítjuk, majd a darált húst szintén. Hozzáadjuk a hagyma-chili keveréket, a paradicsompürét és a fűszereket, a kockázott paradicsomot és enyhén megsózzuk. Rövid ideig főzzük, majd felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az ecetet és a barna cukrot. Alacsony hőmérsékleten lefedve főzzük 75-90 percig, illetve amíg a hús meg nem puhul.
3. Ekkor hozzáadjuk a babot és a kukoricát, és azzal együtt is főzzük fedő nélkül kb. 15 percig. Utoljára a csokoládét tesszük az ételbe.
4. Az ételt tortillával vagy tortillában tálaljuk, ízlés szerint tejföllel, salsával, korianderzölddel és egy gerezd lime-mal.
Jó étvágyat mindenkinek!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.