Előkészítés: A bárányhúsról minden felesleges zsiradékot leszedünk. A fokhagymát összezúzzuk. 180 C°-ra előmelegítjük a sütőt.
Elkészítés: A húst sóval bedörzsöljük, feltekerjük, és zsineggel szorosan átkötjük. Kis tálban összekeverjük a sűrített paradicsomot, a borsot, a fokhagymát, a köményt és a fahéjat, majd a krémmel bekenjük a hústekercset. Tetejét meghintjük reszelt sajttal. Tűzálló tálba helyezzük és előmelegített sütőben 35 percig sütjük, amíg az egész hús jól átsül, és a külseje megpirul. A kisült húst fóliával letakarva 10 percig állni hagyjuk, s csak ezután szeleteljük. Sült babbal vagy az évszaknak megfelelő párolt zöldséggel tálaljuk.
Munka: 15 perc
Fogyasztható: 1 óra múlva
1 adag: 304 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.