Elkészítés: A csoki 3/4-ét feltördeljük, és vízgőz fölött folytonosan kevergetve felolvasztjuk vigyázva, ne legyen forróbb mint 46 fok Celsius. Akkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Folyton kevergetve visszahűtjük 32 fokra. Ezt a folyamatot nevezzük beoltó módszeres temperálásnak.
Egy ecset segítségével kikenjük a bonbonformát a csokival vigyázva, hogy mindenhol fedjen. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy rend csokit kenünk bele, ismét hűtjük.
1 dl chilizselét langyosra olvasztunk, majd miután kissé visszahűl, bekanalazzuk a bonbonformák üregébe. Ismét hűtjük 15 percet, amíg jól megdermed. Akkor befedjük az újra olvasztott csokoládéval, a fölösleget habkártyával lehúzzuk.
Végül 2 órát hűtőben tartjuk, majd a formából kifordítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.