Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összekeverjük a porcukorral, végül hozzáadjuk a tojássárgát. Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk, és legalább fél órát a hűtőben pihentetjük.
180 fokra előmelegítjük a sütőt, egy piteformát kibélelünk a tésztával, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a citromfüvet megmossuk, késsel felaprítjuk. Egy lábosban lassan felmelegítjük a tejet, melybe beleszórjuk a citromfüvet. Majd lassan belekavarjuk az összekevert keményítőt, cukrot és a vanília kikapart magjait, habverővel kevergetve folyamatosan, közepes lángon felforraljuk. Egy másik tálban összekeverjük a tojások sárgáját, és ehhez öntjük vékony sugárban a tejet egy szűrőn át, hogy felfogjuk a citromfüvet. Folyamatosan kevergetjük az öntés közben is, majd egy lábosban visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett felforraljuk, ha már forr, azonnal levesszük a tűzről – hagyjuk kihűlni.
Ha már kihűlt krémünk – legalább 60 foka -,aekkor dolgozzuk hozzá az apró darabokra vágott vajat, egy habverővel teljesen simára keverjük.
Az elkészült krémet a megsült tésztára kanalazzuk, elsimítjuk, friss eperszemekkel és egész citromfűlevelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.