Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A spenótot leöblítjük, megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. Kivajazunk egy kisebb tűzálló tálat. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A burgonyát leszűrjük, és a harmadát a tűzálló tálba terítjük. Erre szétszórjuk a spenót felét, betakarjuk egy réteg burgonyával, és megszórjuk reszelt sajttal. Erre tesszük a maradék spenótot, és ráterítjük a maradék burgonyát. A tejszínt sóval, borssal, a kakukkfűvel, a fokhagymával ízesítjük, és ráöntjük a burgonyára. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és a sütőben kb. 1 órát sütjük, amíg a burgonya megpuhul, és a sajt megpirul. Közben elkészítjük a húst. A citromot megmossuk, felét karikákra vágjuk, a másik felének kinyomjuk a levét. Megmossuk a csirkemelleket, és bedörzsöljük sóval, borssal, kakukkfűvel, és megcsepegtetjük citromlével. Felforrósítjuk a fűszervajat, és a csirkemellek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Aláöntjük a maradék citromlevet, kevés vizet, és készre pároljuk a húst (kb. 8-8 perc mindkét oldalának). Tányérra szedjük, 5 percig állni hagyjuk, majd felszeleteljük. A fokhagymás vajat karikákra vágjuk, és a citromkarikákra fektetjük. A húst tányérra rendezzük, a burgonyarakottassal, a citrommal és a vajjal körítve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 803 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.