Előkészítés: A citromokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A maradékot vastagon meghámozzuk, és kifilézzük, azaz a gyümölcshúst kivágjuk a hártyák közül.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojássárgájás masszával, a citrom héjával és a gyümölcshússal. A zselatint 4 evőkanál vízbe beáztatjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, felforraljuk, kissé kihűtjük, és a túrós masszához keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túróba forgatjuk. A masszát betesszük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni. Tálaláskor két evőkanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a masszából, kehelybe tesszük, egy citromszelettel díszítjük, és kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 375 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.