Előkészítés: A citromokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A maradékot vastagon meghámozzuk, és kifilézzük, azaz a gyümölcshúst kivágjuk a hártyák közül.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojássárgájás masszával, a citrom héjával és a gyümölcshússal. A zselatint 4 evőkanál vízbe beáztatjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, felforraljuk, kissé kihűtjük, és a túrós masszához keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túróba forgatjuk. A masszát betesszük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni. Tálaláskor két evőkanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a masszából, kehelybe tesszük, egy citromszelettel díszítjük, és kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 375 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.