Egy evőkanál olajon sárgára fonnyasztom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd ráteszem az ugyancsak megtisztított és felszeletelt gombát.
Megsózom, rászórok egy mokkáskanálnyi reszelt citromhéjat és egy kis őrölt fekete borsot, belekeverem a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd fedő alatt, saját levében puhára párolva, zsírjára sütöm.
Közben a rizst többször váltott vízben megmosom, lecsöpögtetem és a megmaradt olajon üvegesre futtatom. Ezután a gombához keverem, a citrom kicsavart és átszűrt levét rálocsolom, majd annyi vizet öntök rá, amennyi az étel térfogatának a duplája.
Felforralom, és az előmelegített sütőbe tolva jól lefedve addig párolom, ameddig a rizs az összes folyadékot fel nem szívja. Tálalás előtt villával óvatosan felkeverem, és ha szükséges, utána sózom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.