Előkészítés: A halfilét megsózzuk, megborsozzuk, fél citrom levével meglocsoljuk, és 15-20 percig állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
Elkészítés: A felforrósított olajban a hal mindkét oldalát megsütjük, kiszedjük. A hagymát a hal sütésénél visszamaradt olajon megfonnyasztjuk. Gyömbérrel fűszerezzük, egy pohárnyi vízzel fölöntjük, a maradék citromok levével ízesítjük, egy keveset a héjából is belereszelünk. A tojásokat felverjük, a liszttel, kevés vízzel simára dolgozzuk. A hagymás lébe öntjük, kevergetve fölforraljuk. A sáfrányos szeklicével, a petrezselyemmel fűszerezzük, ha szükséges, utánasózzuk. Belehelyezzük a halszeleteket, összeforraljuk, és azon melegében kínálhatjuk is. Petrezselymes burgonya illik mellé köretnek.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag : 314 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.