Elkészítés: A csirkét megmossuk, majd a hasába tömünk 2 fél citromot, 1 hagymát felnegyedelve és 2 szál rozmaringot. 3 gerezd fokhagymát összenyomunk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet és némi olívaolajat, összekeverjük.
A csirkét beletesszük abba az előre kiolajozott tálba, amiben majd kisütjük, megsózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a fokhagymás-kakukkfüves oíivával, kissé belemaszírozzuk.
A krumplikat megmossuk, szükség esetén félbevágjuk (hosszában), és elrendezzük a csirke körül, hozzátesszük a maradék citromokat félbevágva, a maradék fokhagymát, hagymát negyedelve, 2 rozmaringszálat, 3 citromos kakukkfűszálat, kicsit sózzuk.
190 fokra előmelegített sütőben 1 órát lefedve sütjük, majd megprirítjuk a bőrét. (A csirke akkor van kész, ha a beleszúrt hústű nyomán csak tiszta lé jön ki). Ekkor a csirkét kivesszük a tálból, és a krumplit még kb. 15 percig tovább sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.