Elkészítése: A pacalt több vízben jó megmossuk, sóval bedörzsöljük, utána vízben még egyszer átöblítjük. Fazékban négy liter lobogó vízben fél órát főzzük, akkor kicseréljük a vizet, s a friss lébe beletesszük már a csontot, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldséget és a finomra vágott hagymát, ás három-négy órát csendesen főzzük. Amikor a pacal megfőtt (vagyis kézzel szét lehet szaggatni), akkor a zöldséget lapátkanállal kiemeljük, felszeleteljük, és visszatesszük a lébe. A csontokat kiszedjük. Levesestálban elkeverjük a tojássárgáját, és óvatosan felhígítjuk a forró levessel. Tálalás előtt citrommal ízlés szerint savanyítjuk. Frissen reszelt tormát kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.