A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A maradék szárrészt, vágjuk fel kisebb darabokra.
Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és a feldarabolt spárgaszárat, majd keverjük össze és pároljuk tovább. Közben reszeljük hozzá a citromhéjat, nyomjuk bele a citromlevet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük roppanósra a szárrészt. Ekkor tegyük bele a levesbe a félretett bimbókat, majd pár perc alatt főzzük roppanósra. (figyeljünk,nehogy túl puhára főzzük a bimbókat!!!)
Amikor a bimbók roppanósra, a szárrész pedig puhára főtt, vegyük le a levest a tűzről, majd szedjük ki a bimbókat, és tegyük félre.
A leveshez ezután adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor tegyük vissza a bimbókat, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen a levest. (Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.