Egy tálban törjük össze a kekszet, adjuk hozzá az olvasztott vajat, keverjük össze és nyomkodjuk bele egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába és tegyük félre.
Keverjük habosra a sajtrkémet a túróval, a porcukorral és két citrom reszelt héjával. Áztassuk hideg vízbe a zselatin lapokat. Közben facsarjuk ki a 3 citrom levét, öntsük egy kis fazékba és melegítsük fel. Tegyük bele a felpuhult zselatinlapokat, keverjük addig, amíg feloldódnak a lapok, majd tegyük a krémhez és jól keverjük el. Öntsük bele az egész keveréket a tortaformába, rázogassuk meg és tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára, amíg megdermed a krém.
Az öntethez tegyük egy lábosba a vizet és a cukrot, forraljuk néhány percig. Vágjuk apróra a bazsalikomot, szórjuk bele és botmixerrel pürésítsük. Szűrjük át egy apró lyukú szűrőn. A zselatinlapot áztassuk hideg vízbe és ha megpuhult, tegyük a forró szirupba.
Ha kicsit besűrüsödött, csurgassuk rá a tortaszeletekre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.