Előkészítés: A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, A pirosat félbe, a sárgát szeletekre vágjuk. A zöldalmát meghámozzuk, lereszeljük. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket összezúzzuk.
Elkészítés: A piros húsú paprikát bekenjük olajjal, és 12–15 percre a grillsütőbe tesszük, amíg a héja megfeketedik. Nedves konyharuhával letakarjuk, megvárjuk, míg kihűl, és lehúzzuk a héját. A paprika húsát turmixoljuk, majd félretesszük. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a csirkét közepes tűzön, kisebb adagokban, kb. 5 perc alatt aranypirosra sütjük. Sütés közben egyszer megforgatjuk. Nedvszívó papírra szedjük, a zsiradékot lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát, a reszelt almát és az oregánót a serpenyőbe tesszük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk az áttört paradicsomot, a paprikapürét, a sárga paprikaszeleteket, és további 2 percig keverjük. A kisült csirkét is a lábosba tesszük, az egészet felforraljuk, majd takarékon, fedő nélkül 40 percig főzzük. Akkor jó, ha a csirkehús teljesen megpuhul és a folyadék jó része elpárolgott. Chilivel fűszerezzük, és meleg tortillával tálaljuk.
Munka: 25 perc
Fogyasztható: 1 óra múlva
1 adag: 373 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.