Előkészítés: A hagymákat meghámozzuk, az egyiket felszeleteljük, a másikat a fokhagymával apróra vágjuk. A chili paprikát megmossuk, a szárát levágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A csirkét lábosba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Sózzuk, és hozzáadjuk az felszeletelt hagymát. Felforralás után fedő alatt közepes lángon pároljuk kb. 30 percig. A csirkét kivesszük, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd 6-8 darabra szeljük. A bőrét lehúzzuk. A főzőlevet leszűrjük és félretesszük. A mandulát, a diót és a tökmagot serpenyőben zsír nélkül, közepes lángon, gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg a tökmagok szétrepedeznek. A magkeveréket mixerrel finomra őröljük. A fokhagymával apróra vágott hagymát a forró zsiradékban üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük a zöld paradicsomot, a chili paprikát, és közepes lángon 10 percig pároljuk. A magkeveréket 3/8 l főzőlével együtt hozzákeverjük a chilihez és fedő alatt kis lángon további 5 percig pároljuk. Ha elkészült, a mixerben sűrű péppé őröljük, újra a lábosba öntjük és ízlés szerint sózzuk. Hozzátesszük a csirkedarabokat, és kb. 10 perc alatt átforrósítjuk. Ízlés szerint apróra vágott chili paprikával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.