Előkészítés: A csirkecombokat leöblítjük, bőrös felükre fordítva mélyebb üveg- vagy porcelántálba tesszük. A hagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, kettévágjuk, az egyik felét héjastul felaprózzuk. A paprikát leöblítjük, kettévágjuk, ereit és magjait - a csípősség kívánt mértéke szerint - meghagyjuk, vagy részben eltávolítjuk, húsát vékony csíkokra metéljük.
Elkészítés: A páchoz összekeverjük a hagymát, a csípős paprikát, a felaprózott citromot, az áttört fokhagymát, a maradék fél citrom átszűrt levét, a mézet, olajat, fél dl bort, ízlés szerint sót, borsot, és a csirkecombok tetejére simítjuk-öntözzük. Folpackkal letakarjuk, 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe, és meg-megforgatjuk a pácban. A húst a páclével együtt, alufóliával letakarva betesszük a hideg sütőbe (forró sütőben elpattan a hideg edény!) felmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat), és 40 percig sütjük. Kivesszük a húst a sütőből, a csirkecombokat alufóliával bélelt tepsire fektetjük, visszatesszük a forró sütőbe, és további 15-20 percig, pirosra sütjük. A diót durvára, a petrezselymet finomra vágjuk. Az almákat megmossuk, nagyságuktól függően elnegyedeljük-nyolcadoljuk, magházukat kivágjuk. Nagyobb serpenyőben habosodásig forrósítjuk a margarint, beletesszük az almagerezdeket, és erős tűzön, mindkét oldalukon 2-2 percig pirítjuk őket, majd tálra szedjük, és alufóliával letakarva melegen tartjuk. A mártáshoz a serpenyőbe szűrjük a húslét, erős tűzön a felére beforraljuk. Hozzáadjuk a maradék fél dl bort, 2 perc múlva a tejszínt és a diót, jól összeforraljuk. A csirkecombokat tálra rendezzük, melléjük szedjük a mártást és a sült almát, meghintjük a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. Párolt rizs, burgonyapüré illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.