Elkészítés: A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk be, majd szórjuk meg a fűszerekkel. A tepsit kenjük ki zsiradékkal, helyezzük bele egymás mellé bőrös felükkel felfelé a befűszerezett combokat.
A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magházukat. Mindegyik közepét vájjuk ki, majd tegyünk bele 1-1 teáskanálnyi mascarponét. A fél körtéket és a kivájt darabkákat helyezzük a combok köré, szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal, majd öntsük alá a bort, és fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst és a körtéket. Ezután vegyük le a fóliát, és az olvasztott mézzel kenjük meg a combok bőrét, a maradékot pedig csorgassuk a körtékre. Végül maradék mascarponét töltsük szintén a körtékbe, majd a helyezzük vissza a sütőbe a tepsit, és süssük a húst szép pirosra.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is remekül illik a sült combokhoz és a mascarponéval töltött körtéhez.
Tálalás előtt helyezzük a pirosra sült combot a rizzsel, és a körtével tányérra, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.