Elkészítés: A padlizsánt vékonyra szeleteljük, minden csirkemájat félbevágunk.
Egy teflon serpenyőbe 1 evőkanál olajat öntünk, majd a felszeletelt padlizsán mindkét oldalát pirosra sütjük pár perc alatt. Ezután tálcára szedjük és kihűtjük, majd sózzuk, megszórjuk őrölt borssal (a sózással óvatosan bánjunk!!!).
A félbevágott csirkemájakat enyhén besózzuk, megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal és majorannával.
Egy szelet bacont lefektetünk, majd ráhelyezünk egy szelet elősütött padlizsánt, végül pedig ráteszünki egy fél befűszerezett csirkemájat. Feltekerjük, majd egy kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük a tekercseket.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egyenletesen a tepsiben lévő tekercsek tetejére öntjük. Ezután alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25 percig lefedve pároljuk, majd a fóliát levéve reszelt sajttal megszórjuk. Ezután visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
A polentához a tejet és a vizet egy edénybe öntjük, elkezdjük melegíteni. Amikor már jól felmelegedett, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet. Kevergetve addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a vajat, majd a reszelt sajtot is. Pár percig még kevergetve főzzük.
Egy tálcát vékonyan lekenünk olajjal, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A teljesen kihűlt polentából ízlés szerinti kiszúróval korongokat szaggatunk. Egy teflon serpenyőben 1-2 kanál olajat hevítünk, majd a kiszaggatott korongok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a csirkemájas padlizsántekercseket a pirosra sült polentával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.