Elkészítés: A tejet 1 kávéskanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felhabosodni. Közben a lisztet egy nagyobb méretű tálba szitáljuk, megsózzuk, elmorzsoljuk a vajjal. Közepébe fészket formálunk, oda öntjük az élesztős tejet, a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk a tésztát. Cipót formálunk, meghintjük liszttel, és egy tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 bő óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben a csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, felkockázzuk. Zsírt olvasztunk, megpároljuk rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a májat, az átnyomott fokhagymát, paprikát és az egészet átsütjük, majd fűszerezzük sóval, borssal majorannával, és egy picit hűlni hagyjuk. Ekkor hozzáadjuk az áttört tojást, a lereszelt sajtot, a mustárt és a citromlevet, és botmixerrel krémesre pürésítjük.
A megkelt tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 10*10 cm-es négyzetekre felvágjuk. Mindegyik négyzet egyik oldalára kb. 1 evőkanál májpástétomot halmozunk, a másik oldalt 3 helyen bevagdaljuk, a széleket óvatosan lekenjük tojással, és a vágott oldalt a májasra hajtva összeragasztjuk, egy villa segítségével lenyomkodjuk, majd a tetejét is lekenjük tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a táskákat, és 210 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.