Elkészítés: A szalonnát, a paprikát és a paradicsomot kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk.
A szalonnával, 1 fej vöröshagymával, 1 kanál pirospaprikával, 3 db paprikából, 2 db paradicsomból és a 4 db tojásból tojásos lecsót készítünk, és hagyjuk kihűlni.
A maradék hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, az őrölt köményt, 1-1 db kockára vágott paprikát és paradicsomot. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel. Sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá.
Amíg a pörköltalapunk párolódik, betöltjük a csirkemelleket. Mindegyik hússzeletre tojásos lecsót halmozunk, felgöngyöljük, és szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket a pörköltalapba tesszük, és kb. 30-40 percig főzzük fedő alatt, az elpárolgott vizet pótoljuk. Időnként óvatosan forgassuk meg a tekercseket.
A húst kiemeljük, és a pörköltlevet a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.
A csirkemelleket kicsomagoljuk, felszeleteljük, és a paprikás mártással tálaljuk. Készíthetünk köretnek galuskát, főtt tésztát, rizst vagy burgonyakrokettet. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.