Elkészítés: A húst leöblítjük, bedörzsöljük a fűszersóval. Jól zárható műanyag dobozba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, gondosan letakarjuk, és 1-2 órán át (akár egy egész éjjelen át) a hűtőben pácoljuk.
A mártáshoz a barackokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A mézet mérsékelt tűzön aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a borecetet, a sárgabarackot, a szójaszószt, ízlés szerint chiliport és frissen őrölt fehér- vagy rózsaborsot. Összekeverjük, majd élénk tűzön 3-4 percig forraljuk. Fél dl hideg vízben eldolgozzuk az étkezési keményítőt, a barackhoz keverjük, de csak addig forraljuk, amíg bársonyos sűrűségű lesz (1 perc). Fedő alatt melegen tartjuk.
A mellek alól serpenyőbe öntjük a pácolajat, felforrósítjuk. Beletesszük a húsokat, meghintjük borssal, aztán élénk tűzön mindkét oldalukat megkapatjuk (2 + 2 perc). Alájuk öntjük a bort, és fedő alatt további 8-10 percig pároljuk. Nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, melléjük szedjük a mártást, végül petrezselyemmel díszítjük.
Petrezselymes vagy mazsolával gazdagított rizs illik hozzá köretnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.