Előkészítés: A húst megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A citromlé és héj felét összekeverjük a szójaszósszal és az olajjal. A húst beleforgatjuk, és kb. 20 percit pácoljuk benne.
Elkészítés: Elkészítjük a szószt: meghámozzuk, és finomra aprítjuk a hagymát. Az erős paprikát megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A mogyorót összevagdaljuk. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a mogyorót. Folyamatosan kevergetjük, majd hozzáadjuk a paprikát, a hagymát, a cukrot, és további 1 percig pirítjuk. Ráöntjük az ecetet, a szójaszószt, a maradék citromlevet és héjat, összeforraljuk. Belekeverjük a kókuszreszeléket, és felöntjük 3 dl vízzel. Lassú tűzön kb. 10 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Sóval ízesítjük. A húst szorosan nyársra fűzzük. Ha tehetjük, vastagabb citromfűágakat használjunk nyársként! Megkenjük a maradék 2 evőkanál olajjal, és a grillrácson mindkét oldalukat 1-1 percig pirítjuk. Vékony szeletekben ráfektetjük a fokhagymás vajat, és további 3-4 percig pirítjuk a nyársakat. A mogyorós szósszal tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 788 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.