Előkészítés: A húst megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A citromlé és héj felét összekeverjük a szójaszósszal és az olajjal. A húst beleforgatjuk, és kb. 20 percit pácoljuk benne.
Elkészítés: Elkészítjük a szószt: meghámozzuk, és finomra aprítjuk a hagymát. Az erős paprikát megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A mogyorót összevagdaljuk. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a mogyorót. Folyamatosan kevergetjük, majd hozzáadjuk a paprikát, a hagymát, a cukrot, és további 1 percig pirítjuk. Ráöntjük az ecetet, a szójaszószt, a maradék citromlevet és héjat, összeforraljuk. Belekeverjük a kókuszreszeléket, és felöntjük 3 dl vízzel. Lassú tűzön kb. 10 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Sóval ízesítjük. A húst szorosan nyársra fűzzük. Ha tehetjük, vastagabb citromfűágakat használjunk nyársként! Megkenjük a maradék 2 evőkanál olajjal, és a grillrácson mindkét oldalukat 1-1 percig pirítjuk. Vékony szeletekben ráfektetjük a fokhagymás vajat, és további 3-4 percig pirítjuk a nyársakat. A mogyorós szósszal tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 788 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.