Elkészítés: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük. A sonkát apró kockákra vágjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
A karfiolt a sós vízben kb. 10 perc alatt előfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Közben elkészítjük a besamelt: a vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a tejjel, besűrítjük, és szerecsendióval, sóval ízesítjük.
A karfiolt tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a sonkát, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Apróbb darabokban rádobáljuk a vajat, és a sütőben pirosra sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.