Elkészítés: A palacsintatésztához a vajat megolvasztjuk. Mélyebb tálban a tojást a tejjel összekeverjük, és beledolgozzuk az olvasztott vajat. A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval elvegyítjük, a masszába dolgozzuk, majd kb. 20 percig állni hagyjuk.
A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A keményítőt 3-4 evőkanál meggylében elkeverjük. A megmaradt befőttlevet a citromhéjdarabbal és a kristálycukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt, összeforraljuk, majd beleforgatjuk a meggybefőttet. A citromhéjat eltávolítjuk.
A tésztából körülbelül 20 cm átmérőjű, olajjal kikent serpenyőben, egymás után 8 vékony palacsintát sütünk.
A töltelékhez a vajat a cukorral és a tojások sárgájával krémessé keverjük. Belevegyítjük a túrót és a reszelt citromhéjat, majd hozzáadunk 1 dl tejfölt. Ezután beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot is.
A palacsintákat a túrókrémmel megkenjük, feltekerjük, és lapos tűzálló tálba fektetjük. A tetejére a tejfölt a tojássárgájával és a kristálycukorral összekeverjük, majd a palacsintákra öntjük. Mandulapehellyel megszórjuk, és előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon fél óráig sütjük.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg, a
meggykompótot külön kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.