Elkészítés: Az ép, hibátlan szőlőszemeket kiválogat, megmos, alaposan leszárít. Előkészít két fakanálkát, előkap 2 db kisebb és 1 db nagyobb serpenyőt/lábaskát.
Az egyik kis aranyosba bele a vaj, lángelosztón mérsékelt tűzre. A másik kicsibe gyors iramban beletördel a csokit, a nagyobb serpenyőbe ujjnyi víz, tűzre, ráhelyez a csokis edénykét (a víz ne érje az alját), lefed, felforral alatta a vizet, majd takarék.
Közben felolvad a vaj, kevergetve a habja fogytáig süt. Amikor már átlátszó, de még nem barnul (ha igen, akkor sikeresen túlsütöttük, más lesz az íze), levesz a tűzről.
A csokit megszemlél, a másik főzőkanállal keverget teljes olvadásig, egyneműre.
Amikor mindkét akció sikeres, a vajat apránként összekever az olvadt, csomómentes csokival (emeletes rendszer marad), bele a kevés alkohol, nem túlhígítani. A nyomok eltüntetése érdekében a többit közben megiszogat. Gázt le, hagy hűlni kézmelegre.
Ezalatt nagyobb rajztáblát, kisebb gyúródeszkát a tűzhely mellé, lefed alufóliával. Kis kezet alaposan megmos, a csokiba belemártogat a száraz szőlőszemeket, rárakosgat a fóliára, ne érjen össze. Ha a csokimáz kihűlve csomósodna, gázt begyújt alatta, újra folyós lesz. Amikor a máz hamarosan megszilárdul a szőlőszemeken (megérintve nem ragad, tapad), porcelántálba rakosgat és meózás után a hűtőbe irányít.
1/2-1 óra múltával, érezni fogod mikortól, folyamatosan vámolható, ha marad, másnap is jó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.