Elkészítés: A vajat a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, az 5 darab tojást egyenként beledolgozzuk, alaposan simára kikeverve, mert ettől lesz üreges a fánk.
Kikent sütőlemezre egymástól tekintélyes távolságra mogyorónyi halmokat nyomunk, fél órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben (200ºC-on) kb. 15-20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig kinyitni nem szabad. A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a cukrot és a vaníliás cukrot felolvasztjuk a tej és a tejszín keverékében, majd ezt az összetördelt csokira öntjük. Vízgőz fölött hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, kevergetve besűrítjük, végül belekeverjük a vajat is.
A töltelékhez a tejszínt ízlés szerint édesítve felverjük, és nyomózsákba tesszük. A fánkok tetején picurka vágást nyitva a legkisebb csőrrel, megtöltjük a fánkokat a tejszínhabbal.
Ezután egy tálra piramis formában felrakjuk a fánkokat, majd rácsorgatjuk a csokoládékrémet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.