Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csokoládés fánkpiramis (profiteroles) recept
recept
Mester

Csokoládés fánkpiramis (profiteroles)

60 perc
0 adag
Megfizethető
4.3
2003. 04. 01.

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, az 5 darab tojást egyenként beledolgozzuk, alaposan simára kikeverve, mert ettől lesz üreges a fánk.

Kikent sütőlemezre egymástól tekintélyes távolságra mogyorónyi halmokat nyomunk, fél órát pihentetjük.

Előmelegített sütőben (200ºC-on) kb. 15-20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig kinyitni nem szabad. A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

A krémhez a cukrot és a vaníliás cukrot felolvasztjuk a tej és a tejszín keverékében, majd ezt az összetördelt csokira öntjük. Vízgőz fölött hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, kevergetve besűrítjük, végül belekeverjük a vajat is.

A töltelékhez a tejszínt ízlés szerint édesítve felverjük, és nyomózsákba tesszük. A fánkok tetején picurka vágást nyitva a legkisebb csőrrel, megtöltjük a fánkokat a tejszínhabbal.

Ezután egy tálra piramis formában felrakjuk a fánkokat, majd rácsorgatjuk a csokoládékrémet.

Megjegyzés
A receptet Ágica, a fotót Kriszkó küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.3 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.