Elkészítés: 6 dl tejet felforralunk ízlés szerint cukorral. A meggy levében elkeverjük a pudingport és a fahéjat, a tejhez adjuk, megfőzzük. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk (ha van csokis-meggyes aroma, bőven tehetünk bele).
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk úgy, hogy kétszer akkora legyen, mint a tepsi, amiben sütni szeretnénk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a tésztát úgy tesszük bele, hogy majd a kilógó résszel befedjük a pitét. Beleszórjuk a grízt, a meggyet, fahéjat szórunk rá, majd ráreszeljük a csokit. Erre öntjük a pudingot. A kilógó tésztával befedjük, elegyengetjük, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. 1 tojást felverünk, és a tetejére kenjük.
Aranybarnára sütjük, majd melegen porcukrozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.