Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
2. Egy tálban keverjük össze a kakaót és a forró vizet. Keverjünk bele 3 evőkanál cukrot és 2 evőkanál olajat, majd tegyük félre. Egy nagy tálban dolgozzuk össze elektromos mixerrel a lisztet, a megmaradt 1 és 1/2 bögre cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a hideg vizet, a maradék fél bögre olajat és a tojássárgákat, és kanállal keverjük simára.
3. Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjéket, és óvatosan keverjük bele a tojásos keverékbe.
4. A masszából vegyünk ki 2 bögrényit és keverjük bele a csokoládévá olvadt kakaót. A maradék masszába szórjuk bele a narancshéjat.
5. Egy 26 cm-es formát vajazzunk ki, kanalazzuk bele a narancsos tészta felét, majd kanalanként halmozzuk rá a csokoládés massza felét.
Újra a narancsos,majd ismét csokoládés réteg következik. Késsel óvatosan keverjük meg a tésztát egy kicsit, hogy márványos hatású legyen.
6. Sütjük addig, amíg a tészta közepe rugalmasan vissza nem ugrik, amikor finoman megnyomjuk. A formában hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy tányérra.
7. Készítsük el a narancsmázat: a margarint egy lábasban felolvasztjuk, levesszük a tűzről, és fokozatosan keverjük bele a porcukrot, majd a narancslét és a narancshéjat. Simára dolgozzuk, és a kívánt sűrűségűre.
Ha szükséges, adjunk hozzá még narancslét.
8. Kenjük meg vele a süteményt, hagyjuk, hogy a máz szabadon folyjon az oldalán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.