Elkészítés: A tésztát egy nappal előbb süssük meg! A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát (24 cm átmérő)kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztához a csokit gőz felett felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokit apránként hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a mandulát, a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük, majd a tésztát a formába töltjük, és kb.40 percig sütjük. Rácson 8 órán át hűtjük, vagy egy éjszakán át pihentetjük.
A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
A piskótát 3 egyenlő lapba vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. A harmadik lapot is ráfektetjük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk, végül csokireszelékkel megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.