Elkészítés: A liszt közepébe mélyedést csinálunk, hozzáadjuk a sót és a kockára vágott puha vajat. Az ujjunkkal elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzászitáljuk a porcukrot, majd tovább morzsoljuk. Ezután a közepébe mélyedést nyomunk, majd beleütjük az egész tojásokat, és gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk, míg összeáll a tészta. Néhányszor tenyérrel átgyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Ezután fóliába csomagoljuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihentetni.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A hűtőből kivett tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a tortaformát úgy, hogy kb. 3 cm-es pereme legyen, majd 20 percig a hűtőben pihentetjük.
Ezután a hűtőből kivett tészta alját villával megszurkáljuk, majd egy sütőpapírt helyezünk rá, és megtöltjük nehezékkel (pl. rizzsel, babbal...).
Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Ezután a sütőpapírral együtt eltávolítjuk a nehezéket, majd visszahelyezzük a 170 fokos sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük, hogy a tészta szép színt kapjon. Ezután a megsült tésztát kivesszük a formából, majd rácsra helyezzük, teljesen kihűtjük.
A málnát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahajat és a narancshéjat, majd kb. 10 percig lassú tűzön főzzük, közben többször megkeverjük. Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a málnazselébe, majd kihűtjük.
Az 1 dl vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint, és simára keverjük. Kevergetve kihűtjük, majd hozzákeverjük az előzőleg átpasszírozott, kihűtött, málnapéphez.
Ezután a teljesen kihűlt tészta aljába öntjük, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
A tejszínt egy edénybe öntjük, majd közepes hőmérsékleten felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, majd beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a mézet, és kézi habverővel simára keverjük. Végül állandó keverés mellett, apránként hozzákeverjük a vajat.
A hűtőből kivesszük a málnazselés tortaformát, majd óvatosan ráöntjük a teljesen megdermedt zselé tetejére a csokoládékrémet. Ezután legalább 2 órára visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládékrém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a tortát kivesszük a hűtőből, majd forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel ízlés szerint felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.