Elkészítés: A szalonnát étolajjal együtt a bográcsba betesz, kisüt, kiszedeget, félretesz. Helyébe a vöröshagyma, chilipaprika, a hagyma üvegesedéséig süt, bele a paprika, paradicsom, fokhagyma, só, összepárol. Utánaenged az ízlés szerint adagolt borsot, majorannát, bele a csülök és a köröm, átforgatva megpirít (a húsok fehéredéséig). Bele a tarja, felenged kevés vízzel, bele az őrölt paprika, felforral, átkever, megpróbálja a tüzet mérsékeltebbre bírni, és fedő alatt hagy addig, amíg a hús levet ereszt.
Felenged vízzel (ne lepje el teljesen), újra felforral, megkóstol, utánízesít. Tüzet mérsékel, fedő rá, a szomszédok által riadóztatott tűzoltókat megkínál egy kis léleknyugtatóval, az aggódó szomszédot is, meggyőzi őket, hogy ennyi embernek már nem fog jutni, bezár utánuk kaput, és újra megrak a közben kialudt tüzet. Időnként megkever, amikor félig puha a hús, le a fedőt, bele a bort ízlés szerint (ne domináljon, harmonikus egységben legyenek az ízek). Gyakorta kevergetve, a szünetekben tüzifát aprogatva elfőz, besűrít a levét, kóstol, ha kell, utánízesít.
Amikor már vajpuha a csülökbőrke, a hús is élvezhetőre puhul. Tetszés szerinti mennyiségű, sűrű levet hagy (mi pl. minimálisat, ami akár kenyérre is kenhető), kész, félre a bográcsot. A miénk per sacc 2-2,5 óra alatt főtt meg.
Levesz a gázálarcot, levereget a hamut magáról, és elporzik fürödni, hajat, ruhát mosni. Mire végez, hűl a kaja, szel néhány nagyobb méretű házilag alkotott fokhagymás, őrölt köménymagos kenyérszeletet, és nekilát (előtte a szomszédnak kisebb tányérban ajánlatos átnyújtani a kerítésen egy keveset, hátha akkor nem nézi a tiedet).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.