Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd egy piteformát kibélelünk vele. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A cukkinit és a paradicsomot vékonyra felkarikázzuk. A sajtokat nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az egész tojást, az olívaolajat, a tejet, ízlés szerinti mennyiségű sót és borsot összekeverünk.
Kivesszük a hűtőből a pitetésztát, megszórjuk a kétféle reszelt sajt keverékével. Ízlés szerint fűszerezzük kakukkfűvel és bazsalikommal, majd rászórjuk a préselt fokhagyma felét. A tetejét kirakjuk a felszeletelt cukkinivel, picit sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és szintén ízlés szerint fűszerezzük. Ennek a sajtos rétegnek a tetejét megint kirakjuk cukkinivel, szintén sózzuk, borsozzuk, végül befedjük a felszeletelt paradicsommal. Óvatosan ráöntjük a tejes-tojásos keveréket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem).
A sütőből kivéve langyosra hűtjük, majd felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.