Elkészítés: Az előkészített (megtisztított és megmosott) csülök bőrös felületét 1×1 centiméteres kockákra bevagdossuk, majd annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk az egész borsot, a babérlevelet, és enyhén megsózzuk. Lassú forralás mellett addig főzzük, amíg a hús könnyen eltávolítható a csontról.
A kicsontozott húst tűzálló tálra helyezzük, aláöntjük a fehérbort, és előmelegített, forró sütőben, időnként meglocsolva ropogósra sütjük.
Amikor elkészült, a húst a sütőből kivesszük, kihűtjük, aztán éles késsel vékony szeletekre vágjuk.
Amíg a hús sül, elkészítjük az uborkamártást. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd fehér habzásig hevítjük. A tejjel felengedjük, aztán kiforraljuk. A tűzről levéve kihűtjük, majd belekeverjük az apró kockára vágott ecetes uborkát, ízesítjük a sóval a törött fehérborssal, a tárkonyecettel, és elkeverjük a tejföllel. A kész mártást a hűtőbe tesszük, és tálalásig hidegen tartjuk.
A felszeletelt csülökhúst tálra rendezzük. Tálaláskor salátával és paradicsommal díszítjük. A mártást külön edényben adjuk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.